Adana’da OHAL gözaltılarına ilişkin basın açıklaması: ‘SGDF’liler serbest bırakılsın’

ESP ve SGDF, İzmir’de 6’sı SGDF’li 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin İHD Adana Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Adana Emek ve Demokrasi Güç Birliği’nin de destek verdiğini basın toplantısında konuşan SGDF’li Makbule Özdemir, “Suruç gazilerimizi gözaltılarla, işkencelerle yıldıramazsınız” dedi. 20 Temmuz 2015’te düş yolcularını katlederek savaşını alenen ilan eden Sarayın, 20 Temmuz 2016’da ilan ettiği OHAL’le savaşı dört bir yana yaydığını vurgulayan Özdemir, “15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in her ne kadar darbecilere dönük olduğu söylense de Saray’ın asıl hedefinin eşit özgür bir yaşam mücadelesi yürütenler olduğunu biliyoruz” dedi. Özdemir, “Bunu Gezi’de kökleriyle toprağa tutunup yaşam inadını sürdüren ağaca düşman olmalarından biliyoruz. Cizre’de, Sur’da yaşamı ve insanlığı savunan Kürt gençlerini katletmelerinden biliyoruz” diye konuştu.

Dersim’de Suruç gazilerinin bulunduğu eve gerçekleşen şafak operasyonunda uygulanan insanlık dışı uygulama ve işkence halinin bugün de İzmir ve Balıkesir’de SGDF üyelerinin gözaltına alınmasıyla sürdüğünü belirten Özdemir, şöyle konuştu: “İzmir’de 23 Ağustos günü gerçekleşen şafak operasyonuyla aralarında SGDF MYK üyesi Ozan Özgenler’in de bulunduğu ESP ve SGDF üyeleri gözaltına alınmıştı. 6 gündür avukatlarıyla görüştürülmeyen yoldaşlarımıza şeker ve su dahi verilmiyor. Uzun süreli gözaltı işkencesi devam ederken İzmir’de yolda yürürken 8 yoldaşımız daha gözaltına alındı. Suruç Gazilerimizden SGDF Eşbaşkanı Oğuz Yüzgeç, Okan Danacı, Ulaş Alankuş, Zafer Aydın’ın ve ÖGK Koordinasyon Üyesi Gözde Sivaslıoğlu’nun aralarında olduğu 8 yoldaşımız keyfi bir gözaltı uygulamasına maruz kaldı.”

OHAL ilanından bu yana SGDF, ESP, HDP, HDK, Devrimci Parti, Dev-Güç, Partizan, YDG gibi bir çok sol/sosyalist kuruma gerçekleşen operasyonlar ve uygulanan işkenceye karşı durduklarını ifade eden Özdemir, “Buradan bir kez daha dile getiriyoruz ki İzmir’de ve Balıkesir’de gözaltında tutulan SGDF’li yoldaşlarımızın başına geleceklerin sorumlusu başta İçişleri Bakanlığı, OHAL Valiliği olmak üzere Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü sorumludur” diye belirtti.

SYKP Adana İl Başkanı Mehmet Ali Gülşen ise gözaltına alınan SGDF üyeleri ile SYKP üyesi Deniz Kürtoğlu’nun serbest bırakılmasını istedi. (ETHA)